چرا نیاز به مهندس مشاور داریم؟

داشتن اطلاعات کافی از نحوه اجرای ساختمان میتواند از بروز ضرر و زیان به هنگام اجرای ساختمان جلوگیری کند. اگر تا کنون تجربه ساخت بنا ندارید و یا مدت زیادی است که از ساخت و ساز فاصله گرفتید توصیه ما به شما استفاده از یک فرد یا گروه متخصص در زمینه ساخت بنا به صورت مشاور است. انتخاب یک مشاور خوب میتواند پروژه شما را در برابر دوباره کاری ها مصون نگه داشته، کیفیت اجرا را بهبود بخشد و هزینه اجرا را تا حد مطلوبی کاهش دهد.

وظایف یک مهندس مشاور ساختمان

۱- مشاوره در طراحی: بهتر است مشاور/مشاورین ساختمانی شما از ابتدای طراحی نقشه های اولیه در کنار شما باشند. هر ساختمانی بسته به وسعت و هندسه زمین، موقعیت جغرافیایی، زاویه تابش نور، شرایط جوی و وضعیت گذر های اطراف ساختمان (کوچه و خیابان) نیازمند طراحی ویژه ای است. به طور قطع ساختمانی که در مناطق شمالی کشور ساخته میشوند و به طور منظم در معرض کج باران ها و سیلاب های شدید قرار می گیرند نیازمند طراحی ویژه در بخش بام و عایق نما هستند و با ساختمان هایی که در مناطقی مثل تهران و اصفهان قرار دارند تفاوت هایی دارند. از لحاظ آرامش ساکنین و مصرف انرژی، زاویه تابش خورشید و نحوه قرارگیری نما و پنجره های ساختمان تاثیر زیادی بر نحوه قرار گیری بخش های مختلف ساختمان نظیر اتاق خواب ها و آشپزخانه واحدها دارند و مشاور شما میتواند به شما کمک کند تا فضای دلپذیری را در داخل واحد خود تجربه کنید. همچنین برای تفکیک فضای داخلی می بایست وضعیت گذرهای اطراف ساختمان مورد بررسی قرار گیرد تا جهت آسایش ساکنین کمترین صدا و نویز به داخل بخش های خصوصی واحد نظیر اتاق خواب ها وارد شود و در صورت لزوم به هنگام ساخت از متریال های عایق برای دیوار ها و پنجره های چنین بخش هایی استفاده گردد. انتخاب یک مشاور آگاه به چنین مسائلی در طراحی جهت ایجاد یک فضای دلنشین به شما کمک زیادی خواهد کرد.

۲- مشاوره در انتخاب و خرید مصالح: وجود تورم و دلال ها امروزه هزینه ساخت را بسیار بالا برده است. اگر در سطح شهر قدمی بزنید خواهید دید تعداد زیادی از ساختمان ها به دلیل عدم توانایی در تامین بودجه و هزینه ساخت به صورت نیمه کاره رها شده اند. طراحی بهینه در اسکلت ساختمان، انتخاب سیستم تاسیسات مناسب با منطقه و بودجه شما، آشنایی کامل با متریال های جدید با قیمت مناسب در کفپوش، دیوار و سقف ها و از همه مهمتر آشنا بودن با بازار های اصلی مصالح و وارد کنندگان آنها جهت کوتاه کردن دست دلالان و کاهش هزینه ها از جمله مواردی است که یک مشاور می تواند به شما کمک کند.  داشتن یک مشاور خوب و آگاه در زمینه ساخت و ساز و آشنایی با متریال های جایگزین می تواند هزینه شما را کاهش داده و مطابق با بودجه شما پروژه را به اتمام برساند.

۳- مشاوره حقوقی در عقد قرارداد: عدم آشنایی با مسائل حقوقی می تواند بسیار مشکل آفرین باشد. متاسفانه برخی از پیمانکاران به هنگام اجرای پروژه از تعهدات خود سر باز میزنند و کار را به اتمام نمی رسانند و رها میکنند و یا مطابق با صحبت های اولیه کار را به پیش نمیبرند. در بسیاری از این موارد به دلیل عدم وجود قرارداد مناسب فی مابین کارفرما (صاحب ملک و تامین کننده هزینه ها) و پیمانکاران (مجریان عملیات ساختمانی) حق شکایت از کارفرما گرفته شده و یا توانایی شکایت برای گرفتن ضرر و زیان تاخیر در کار و از بین بردن مصالح را ندارند. پیشنهاد ما همواره مشورت گرفتن از یک فرد حقوقی یا مشاور مناسب در زمینه عقد قرار در مسائل ساختمانی است تا در هنگام کار با مشکلات کمتری رو در رو شوید.