مقدمه

شیشه متریالی نام آشنا در صنعت ساختمان است. آهک سیلیس و کربنات سدیم سه ماده اصلی تشکیل دهنده شیشه هستند. این مواد در کوره ذوب شده و پس از سرد شدن به جسمی شفاف و نور گذر تبدیل میشوند. از متریال شیشه در بخش های مختلفی از ساختمان نظیر پنجره ها، درب ها، نرده ها، راه پله ها، سقف های نورگیر و لوازم دکوراتیو استفاده میشود. از معروف ترین تولید کنندگان جام شیشه در ایران میتوان به کارخانه شیشه اردکان، کارخانه شیشه قزوین و کارخانه شیشه سهند اشاره کرد.

شیشه فلوت یا تخت

ساده ترین نوع شیشه، نوع فلوت (float) یا تخت آن می باشد. این نوع شیشه در ضخامت ها ۲ تا ۲۰ میلیمتر به طور معمول تولید میشود. معمولا از لبه های سبز رنگ آن قابل شناسایی هستند و در صورت برخورد ضربه به قطعات بزرگی تقسیم شده و در صورت برخورد با انسان خطر آفرین است. در صورت استفاده از ضخامت های زیاد آن رنگ سبز و کمی کدر آن در سطح شیشه قابل رویت است.

شیشه سوپر کلیر (supper clear)

نوع مرغوب تر شیشه تخت بوده و سطحی شفاف و عاری از موج دارد. اگر از لبه به آن نگاه کنید عموما آبی رنگ یا بی رنگ بوده و نوع بیرنگ آن مرغوب تر است. در تصویر مربوطه تفاوت شیشه تخت با سوپر کلیر قابل رویت است.

شیشه سکوریت یا حرارت دیده

شیشه سکوریت یا حرارت دیده، با اعمال حرارت مجدد به شیشه فلوت به دست می آید. این حرارت مجدد مقاومت شیشه را تا حد زیادی افزایش میدهد. این شیشه در صورت برخورد ضربه تبدیل به قطعات بسیار کوچکی شده و سپس فرو میریزد. لذا استفاده از آن در نمای ساختمان پیشنهاد شده و در برخی از شهر ها به صورت اجبار در آمده است تا برای رهگذران در پایین ساختمان در صورت فرو ریختن خطر کمتری داشته باشد. باید توجه داشت که این شیشه ها قابلیت  برش را بعد از اعمال حرارت از دست میدهند. لذا می بایست در ابعاد دقیق ساخته شده و پس از ساخت این ابعاد قابلیت تغییر و کوچک شدن ندارند و در صورت برخورد با الماس شیشه بر خرد می شوند. در تصویر رو به رو تفاوت نحوه خرد شدن شیشه فلوت با سکوریت را مشاهده میکنید.

شیشه لمینت

یک شیشه ایمن محسوب میشود. از دو یا چند لایه شیشه سکوریت تشکیل شده که توسط یک لایه میانی به نام PVB به هم چسبیده میشوند. به دلیل این چسب میانی در صورت برخورد ضربه سخت شکسته شده ولی فرو نمی ریزد. در ساختمان های بلند مرتبه یا دارای نمای شیشه ای استفاده از این نوع شیشه توصیه میشود.

شیشه رفلکس

با قرار دادن یک نوع ماده پوششی با خاصیت انعکاسی بر روی شیشه فلوت شیشه رفلکس تولید می شود. شیشه های رفلکس معمولا برای نمای ساختمان های اداری-تجاری توصیه میشود. از گرمای روز می کاهد جلوه ای زیبا به نمای ساختمان می بخشد. در تاریکی شب که نور فضای داخل بیش از بیرون ساختمان بوده خاصیت آینه ای از داخل ساختمان دیده شده و از بیرون، داخل ساختمان دیده می شود. به همین سبب استفاده از آن در ساختمان های مسکونی میتواند موجب حس ناخوشایندی برای ساکنان به وجود آورد.

شیشه اسپندرال (Spandrel)

شیشه اسپندرال شیشه ای رنگی و غیر شفاف است که یک ماده سرامیکی و رنگی در یک سمت شیشه قرار دارد. زمانی که ساختمان ها نمایی شیشه ای دارند به منظور پنهان کردن بخش تاسیسات و دال بتنی طبقات که از نمای بیرونی ساختمان دید دارد از این نوع شیشه میتوان استفاده کرد.

شیشه اسمارت

این شیشه معمولا از دو لایه شیشه سکوریت یا لمینت به ضخامت ۵-۶ میلی متر ساخته شده و در میان آن یک لایه PDLC قرار میگیرد. لایه میانی به صورت معمول غیر شفاف است و در صورت ارتباط با یک ولتاژ کم برق به صورت شفاف در می آید. میزان شفافیت این نوع شیشه با تغییر ولتاژ ورودی قابل تغییر است. استفاده از این نوع شیشه برای اتاق های کنفرانس، سرویس های حمام و استخر ها توصیه میشود.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *